Commissies

Alle leden van JCI Bollenstreek nemen deel aan een commissie. Deze commissies zijn belast met het organiseren van activiteiten. JCI Bollenstreek heeft traditie getrouw 4 commissies; Bedrijven, Training, Cultuur en Sociaal project. In elke commissie nemen 3 tot 5 personen deel, die samen verantwoordelijk zijn voor de organisatie.

 

Commissie Bedrijven

De commissie bedrijven organiseert elk jaar meerdere bedrijfsbezoeken. Hier kunnen JCI leden kijken in de keuken van grote en kleine, inspirerende bedrijven of instellingen uit heel diverse branches. Enkele bedrijfsbezoeken uit het verleden zijn Van Lent Jachtbouwers, Ministerie van Financiën, C&A Nederland, VokkelWessels WoonID en vele anderen.

 

Commissie Training

De commissie training is verantwoordelijk voor het organiseren van diverse trainingen en cursussen elk jaar. Dit wordt vaak in samenwerking met de trainers van JCI Nederland gedaan of met externe trainers, sprekers, etc. De trainingen zijn altijd erg leuk voor persoonlijke ontwikkeling en om de kamerleden beter te leren kennen.

 

Commissie Cultuur

De commissie cultuur organiseert jaarlijks culturele activiteiten. Dit kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een bezoek aan het concertgebouw, een trip naar North Sea Jazz, met z’n allen naar Sensation White, verzin het maar. Een jaarlijks terugkerend evenement is het wisseldiner. Vaak ook Running Dinner genoemd. Hierbij worden op verschillende locaties voor- en hoofdgerechten gegeten en wordt gezamenlijk afgesloten in het “toetjes huis”.

 

Commissie Sociaal project

JCI Bollenstreek zet zich elk jaar in voor een lokaal goed doel. De commissie sociaal project is belast met de organisatie van de projecten die we doen voor goede doelen. Dit doen door bijvoorbeeld fundraising, maar ook door onze tijd en arbeid aan te bieden. Zo organiseren we elk jaar een tennistoernooi om geld in te zamelen. Andere voorbeelden uit het verleden zijn: een broertjes en zusjes dag georganiseerd voor de kinderen uit het Willem Alexander Kinderziekenhuis en met senioren uit diverse zorginstellingen een dagje naar de bollenvelden.