JCI Bollenstreek

JCI Bollenstreek is de meest veelzijdige netwerk club van de Bollenstreek. Alle deelnemers zijn tussen de 20 en 40 jaar en woonachtig of werkzaam in de Duin- en Bollenstreek. Wij organiseren het hele jaar door activiteiten zoals bedrijfsbezoeken en trainingen. Om alles te organiseren zitten alle leden in verschillende commissies. Daarnaast zetten we ons elk jaar in voor een lokaal goed doel. Zo hebben we ons de afgelopen jaren ingezet voor het Willem Alexander Kinderfonds, Cliniclowns Leiden, Het Ronald McDonalds Kinderhuis en het Hospice in Sassenheim.

 

Algemene Leden Vergadering

Elke eerste dinsdag van de maand komt JCI Bollenstreek bij elkaar op Landgoed Tespelduyn in Noordwijkerhout. Vooraf eten we eerst gezellig met elkaar en om 20:30 uur hebben we onze algemene leden vergadering. Tijdens de vergadering nemen we de plaatsgevonden activiteiten door en bespreken we de stand van zaken omtrent alle commissies . Vervolgens hebben we een afsluitende borrel aan de bar, waar we elkaar beter leren kennen, bijpraten en eventueel zaken met elkaar kunnen doen. De algemene leden vergadering is een leuke manier om eens kennis te maken met JCI Bollenstreek.

 

Activiteiten

Bijna elke maand organiseert JCI Bollenstreek een activiteit. Dit kan zijn een training, een bedrijfsbezoek, een culturele activiteit of een borrel. Bij deze activiteiten leer je niet alleen de leden veel beter kennen, maar kom je vaak bij bedrijven of instellingen waar je niet elke dag bent, of die soms zelfs gesloten zijn voor normaal publiek. Je hebt tevens de mogelijkheid om trainingen te volgen die door JCI landelijk worden georganiseerd. Alle activiteiten zijn vrij bij te wonen als JCI lid en zijn niet verplicht. Iedereen bepaald voor zichzelf of hij/zij mee wil doen. Na een bezoek aan de algemene leden vergadering nodigen wij je altijd om een keer mee te doen aan een activiteit. Op deze manier merk je wat JCI allemaal te bieden heeft en waarom er vaak veel meer te doen is dan bij de plaatselijke ondernemersvereniging.

 

JCI Nederland

JCI is een internationale organisatie met meer dan 170.000 leden. JCI Nederland ken meer dan 100 regionale kamers en zij organiseren dan ook elk jaar verschillende evenementen. De belangrijkste van het jaar is het Nationaal Congres. Dit wordt elk jaar door een andere kamer georganiseerd. Bij het Nationaal Congres haalt JCI alles uit de kast om het de leden naar de zin te maken. Kijken in de keuken van wereld bedrijven zoals Ikea of een exclusieve lezing bijwonen van Al Gore zijn niet voor iedere netwerkclub weggelegd.

Uiteraard is het deelnemen aan landelijke activiteiten ook geheel vrijblijvend en ieder lid bepaald zelf of het hem/haar uitkomt. JCI Bollenstreek is een echte regionale netwerkclub die zich focust op de Bollenstreek en haar projecten altijd afstemt op de wensen van de leden en gebruik maakt van ieders netwerk. Dankzij de nationale en internationale organisatie structuur van JCI bestaat echter de mogelijkheid om op veel grotere schaal te netwerken of deel te nemen aan unieke evenementen. Ondernemende mensen in onze leeftijd, zitten vaak in de drukste fase van hun leven. Carrière, kinderen, vrienden, hobby’s, etc. Het mooie van JCI is, dat ieder lid zelf bepaald hoeveel tijd je in de kamer stopt.

 

Inauguratie

Wanneer iemand zich aanmeld voor JCI Bollenstreek, wordt je eerst uitgenodigd om een keer te komen kijken en de sfeer te proeven. Dit kan tijdens een algemene leden vergadering, tijdens een activiteit of allebei. Wat je zelf wilt. Wanneer je zelf aangeeft het leuk te vinden wordt je aspirant lid. Je krijgt een mentor die je het een en ander verteld over de kamer en je helpt met het voorbereiden op het inauguratie proces. Wanneer je twee of drie keer aanwezig bent geweest, geef je een 5 minuten praatje. Dit mag over alles gaan. Je kan zelf het onderwerp uitzoeken.

Na 5 algemene leden vergaderingen hou je een tien minuten praatje. Veel aspirantleden vertellen hier wat voor een werk zij precies doen of organiseren een bedrijfsbezoek naar hun eigen bedrijf. Dit is uiteraard niet verplicht, ook het onderwerp van je tien minuten praatje is vrij te kiezen. Na je tien minuten praatje wordt je, wanneer er geen bezwaren zijn geïnaugureerd en ben je officieel lid van JCI. Leden van JCI hebben in principe allemaal een ander vak en bij een dubbel beroep wordt eerst gekeken of dit geen conflicten oplevert met huidige leden.