JCI Nederland

JCI Bollenstreek is onderdeel van JCI Nederland. JCI Nederland is de overkoepelende organisatie van alle lokale kamers. Op het moment telt JCI Nederland 2000 actieve leden in meer dan 100 kamers door het hele land. JCI Nederland werkt samen met onder andere Cordaid en het Nederlandse Rode Kruis.

 

Landelijk bestuur

Het landelijk bestuur wordt het Federatie bestuur genoemd. Dit Federatie bestuur wordt gevormd door de nationaal voorzitter van JCI Nederland en zijn bestuursleden. Naast de vice-voorzitter, secretaris, penningmeester, legal counsil hebben de voorzitters van de verschillende landelijke teams eveneens zitting in het bestuur. Het Federatie bestuur wisselt elk jaar.

Ook JCI is gebaseerd op 4 pijlers: business, training & coaching, community en internationaal. Het beleid van deze pijlers wordt uitgezet door de landelijk teams. TM Business, TM Community, TM Training & Coaching en TM Internationaal. De leden van deze landelijke teams zijn afkomstig uit diverse lokale kamers.

 

JCI Agenda

JCI Nederland organiseert elk jaar landelijk evenementen. Deze zijn te bezoeken voor alle JCI leden. De bekendste is het jaarlijks terugkeren CVA (Congres van Afgevaardigden), de organisatie van het CVA wordt elk jaar door één lokale kamer opgepakt. Verder houdt JCI Nederland de agenda bij, waarin alle lokale kamers hun evenementen en activiteiten in kwijt kunnen. Deze agenda vind je hier: JCI Landelijke Agenda

 

JCI MGZN

JCI MGZN is het magazine van JCI Nederland. Het magazine verschijnt gemiddeld drie maal per jaar en bevat alle informatie die jij wilt weten over JCI. Het magazine wordt verspreid onder de JCI-leden van JCI Nederland, JCI België, senatoren en JCI Friends. De gedrukte oplage is 2600 stuks. Vanaf 2013 is JCI MGZN ook als app te downloaden. In de app staan leuke video’s, meer beeld opnamen en soms een extra artikel. De app is te downloaden in de iTunes Store of de Android Market. Dit magazine is niet in de winkel te koop. Een abonnement op JCI MGZN is gratis voor leden van JCI Nederland.