Over ons

Over JCI Bollenstreek

JCI Bollenstreek is onderdeel van de internationale organisatie JCI International. Deze organisatie is opgericht in Amerika in 1944.

 

Het is een wereldwijde netwerkorganisatie voor de persoonlijke ontwikkeling van jonge ondernemende mensen. De organisatie heeft geen politieke of religieuze achtergrond.
JCI bestaat uit een grote groep van lokale kamers, die op hun beurt weer onderdeel uit maken van de landelijke organisatie. In Nederland is dat JCI Nederland. In totaal heeft
JCI Nederland zo’n 2500 leden verdeeld over 100 lokale Kamers. JCI Bollenstreek is ontstaan in 1975 als Junior Kamer Bollenstreek.

 

JCI richt zich op 4 pijlers:

 

  • Sociale Projecten
  • Internationaal
  • Trainingen
  • Business

 

JCI Bollenstreek richt zich vooral op de regio, waarbij we in een informele sfeer trainingen volgen, naar concerten gaan en interessante bedrijven bezoeken. We organiseren een tennistoernooi voor een regionaal goed doel, maar ook het wisseldiner en het zomerfeest zijn jaarlijks terugkerende activiteiten.

 

Daarnaast kun je ook deelnemen aan activiteiten van andere kamers, landelijke vergaderingen bijwonen en internationale congressen bezoeken.