Sociaal Project: Fotograferen & een verstandelijke beperking

Fotograferen & een verstandelijke beperking

JCI Keukenhof

Onder het motto „Bijzondere blik op het Keukenhof!‟ organiseerde JCI Bollenstreek tijdens het Keukenhofseizoen een bijzondere fotoworkshop.

8 JCI’ers hebben bij Foto-workshop.nl een ochtendworkshop gevolgd om de digitale spiegelreflexcamera beter te leren kennen. Begrippen als sluitertijd, diafragma en ISO en vooral de combinatie hiervan was een uitdaging. De Nachtegaal stelde een ruimte beschikbaar voor het theoretische gedeelte. Aansluitend heeft de groep in het Keukenhof het geleerde in praktijk gebracht.

Rond de lunch kwamen er op uitnodiging van de JCI Bollenstreek 8 deelnemers met een verstandelijke beperking om onder begeleiding van de inmiddels volleerde fotografen van de ochtendworkshop de camera ter hand te nemen. Na een prima lunch en een lekkere kop koffie is de groep één op één door de Keukenhof getrokken om alle prachtige plekken, velden en vooral de Keukenhofmolen te fotograferen.

Door deze intensieve begeleiding was er voldoende tijd om ook echt bezig te zijn met compositie en plezier. Dit leverde dan ook prachtige beelden op van het Aardbeienmeisje, de Molen, de Selfietuin en het Willem-Alexander Paviljoen. Rob Turk die de groep heeft voorzien van de spiegelreflex camera’s heeft samen met de begeleiders een mooie selectie gemaakt en deze ter plaatse afgedrukt. Van de gezichten van de deelnemers was het plezier en de dankbaarheid af te lezen en bij sommigen is er een kleine liefde ontstaan voor de camera.

Na afloop werden de deelnemers beloond met afdrukken en een medaille. Wat een prachtige dag! Een prachtige selectie van beelden is inmiddels op groot formaat afgedrukt en zal worden aangeboden aan de 8 deelnemers voor een mini-expositie op de gang van de instelling waar zij wonen. Deze dag is mogelijk gemaakt door de 8 deelnemende leden van JCI Bollenstreek die zelf ook een prachtige herinnering aan deze bijzondere dag hebben.