Wat is JCI

JCI staat voor Junior Chamber International. JCI is een internationaal netwerk voor jonge ondernemende en leidinggevende mensen tussen de 18 en 40 jaar oud.

Pijlers van JCI

JCI organiseert bijeenkomsten gebaseerd op 4 pijlers.

– Training & Coaching
– Maatschappelijke activiteiten
– (Inter)Nationale bijeenkomsten
– Business & netwerkevenementen

 

De organisatie

JCI Internationaal is opgericht in 1915 door Henry Giessenbier in St. Louis, Verenigde Staten, als een lokale netwerkclub. In Nederland was de naam van JCI lange tijd Junior Kamer. Deze is in 2008 veranderd naar JCI Nederland. Inmiddels is JCI uitgegroeid tot een internationale organisatie met meer dan 170.000 leden, in 120 landen en 5000 grote steden. JCI is niet politiek of religieus gebonden. De missie van JCI is jonge mensen aanmoedigen verantwoordelijke burgers te zijn en zich in te zetten voor sociale en economische ontwikkeling, internationale samenwerking en begrip.

 

Invloedrijke club

Bekende ex-leden van JCI zijn o.a. John F. Kennedy, Kofi Annan, Bill Clinton, Al Gore, Gerald Ford, Charles Lindbergh, Prins Albert van Monaco, Jacques Chirac en John Wayne Gacy. Het is een organisatie met veel invloed. JCI heeft de consulterende status binnen de Verenigde Naties, wiens logo, alleen door de VN en JCI gebruikt mag worden. Daarnaast heeft het eenzelfde rol bij UNESCO, de Raad van Europa en ECOSOC.

 

World Congress

Het JCI World Congress is het internationale evenement waar alle JCI leden van waar ter wereld ook, bijeen komen voor trainingen, sprekers, business, netwerken en feesten. Dit congres wordt elk jaar in een andere grote stad georganiseerd en is voor ieder JCI lid vrij om te bezoeken.